We would like to announce that Teltonika Telematics and Teltonika Mobility have joined forces!

As a result of the merge, from 2022-12-01 this forum will be left only as an archive for already existing Mobility related topics and questions.

We kindly ask all new and existing users to create and address your questions related to Mobility products on the Teltonika Telematics crowd support forum

We will meet you there!

Ask a question

333 questions

422 answers

323 comments

7594 members

Ask a question
0 votes
602 views
in Smart Autonomous Solutions by
Hello,

I am trying to use Wireguard on a RUT955. I have previously done this prior to a firmware update. I recently updated to RUT9_R_00.07.01.1_WEBUI.bin. This version includes Wireguard and so no need to install a module. However I cannot get it to function.

I am able to configure it via the HTTP/S GUI. However, when I enable it nothing happens. When I SSH onto the device and search for any sign of Wireguard, I get nothing. It does show with 'lsmod' but not modprobe, any logs, or searching for wg*.conf.

I also see nothing in any logs on the GUI.

Can someone please confirm that the built-in Wireguard module is functional and help me configure / work it please.
by

After performing a factory reset I have managed to get a connection. However, I am still struggling to find the configuration files to allow more advanced settings. Also there is very little logging I am able to see. I can only get a few lines from dmesg:


root@Teltonika-RUT955:~# dmesg | grep wireguard
[   24.585011] wireguard: WireGuard 1.0.0 loaded. See www.wireguard.com for information.
[   24.593022] wireguard: Copyright (C) 2015-2019 Jason A. Donenfeld <Jason@zx2c4.com>. All Rights Reserved.

root@Teltonika-RUT955:~# wg
interface: aws
  public key: <>
  private key: (hidden)
  listening port: 51820

peer: <>
  endpoint: <>:51820
  allowed ips: 192.168.0.0/24
  latest handshake: 1 minute, 16 seconds ago
  transfer: 32.48 KiB received, 713.59 KiB sent


2 Answers

0 votes
by

Good morning,

This forum is for Mobility devices.
Your request is related to RUT device and should be registered in another forum.
Please, contact our colleagues at: https://community.teltonika-networks.com

Bast Regards,

0 votes
by

I finally got it to connect after doing a factory reset. Though I've made some progress, I can't seem to track down the configuration files that would enable the more complex options. geometry dash